WEB DESIGN, LOGO DESIGN, BANNER DESIGN, DESKTOP PUBLISHING (DTP)

I am enough of an artist to draw freely upon my imagination

Îmi ajunge să fiu un artist, desenând liber prin intermediul imaginației. Imaginația este mult mai importantă decât știința. Știința este limitată. Imaginația cuprinde lumea.

“I am enough of an artist to draw freely upon my imagination. Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world.”

 

Albert Einstein s-a născut pe 14 martie 1879 la Ulm, Germania și a murit la 18 aprilie 1955, în Princeton, Statele Unite ale Americii. A fost un fizician teoretician de etnie evreiască, născut în Germania, apatrid din 1896, elvețian din 1899, emigrat în 1933 în SUA, naturalizat american în 1940, profesor universitar la Berlin și Princeton. A fost autorul teoriei relativității și unul dintre cei mai străluciți oameni de știință ai omenirii.

În 1921 i s-a decernat Premiul Nobel pentru Fizică.

Cea mai cunoscută formulă a lui Einstein este E=mc² , care cuantifică energia disponibilă a materiei. Pe această formulă se bazează atomistica, secțiunea din fizică care studiază energia nucleară.

Einstein nu s-a manifestat doar în domeniul științei, publicând peste 300 de lucrări științifice și peste 150 în alte domenii. A fost un activ militant al păcii și susținător al cauzei poporului evreu căruia îi aparținea.

 

Ziua π

Ziua de 14 martie mai este numită și ziua pi, π, datorită valorii în formatul lună/zi.

Pe lângă nașterea lui Albert Einstein, tot în 14 martie moare astrofizicianul Stephen Hawking (8 ianuarie 1942 - 14 martie 2018) la aceeași vârstă ca Einstein, 76 de ani.

office[at]globedesign.ro
0755 063 888
Craiova

"Simplitatea nu este un ţel în artă, dar ajungi fără voie la ea, pe măsură ce te apropii de sensul real al lucrurilor"
Constantin Brâncuși

Detalii

Mai multe citate