Cârnați Pleșcoi
La origine, cârnaţii de Pleşcoi sunt produşi din carne şi seu de oaie, tocată cu barda, condimentată cu usturoi, cimbru, busuioc şi sare, umpluţi în membrane naturale de oaie (subţiri) şi afumaţi cu lemn de fag.
Reţeta originală a fost modificată, alături de carnea de oaie folosindu-se şi carne de vită pentru a nu modifica gustul specific al cârnaţilor de Pleşcoi. Reţeta preparării cârnaţilor de Pleşcoi, este deţinută de localnicii din zona Pleşcoi-Berca acolo unde s-a născut şi legenda haiducilor. Ei prindeau oile bogaţilor munteni pe când aceştia veneau la târg în Buzău şi ca să nu-i prindă potera cu prada vie, o transformau în pastramă şi cârnaţi pe timp de noapte. Citește mai multe ...
Platoul Haiducilor din Plescoi SRL
Site-uri complementare:
office[at]globedesign.ro
0755 063 888
Craiova
Mai multe servicii
Proiecte online
SEO / Social Media
Agentie de publicitate