WEB DESIGN, LOGO DESIGN, BANNER DESIGN, DESKTOP PUBLISHING (DTP)

Graphic design

Graphic design-ul este procesul de comunicare vizuală, modul de combinare a cuvintelor, simbolurilor și imaginilor pentru crearea unei reprezentări vizuale a unei idei, a unui mesaj.


Având ca principal scop impactul vizual asupra oamenilor, graphic design-ul se răsfrânge asupra unei game largi de domenii: identitate vizuală (brand si logo), publicații (ziare, reviste, cărți), materiale publicitare (flyere, broșuri, postere, cataloage de produse ...), web design, ambalaje de produse, machete publicitare online sau outdoor.

Graphic design-ul este considerat o disciplină cu o istorie relativ recentă, termenul fiind invetat de William Addison Dwiggins în 1922, autorul făcând referire la sine în lucrarea "New Kind of Printing Calls for New Design". Însă reprezentări grafice ale unui eveniment, a unei idei, s-au folosit încă din preistorie dacă ținem cont de desenele de pe pereții peșterilor.

De la desenele din peșteri la GUI

De la desenele strămoșilor noștri și până la graphic design-ul modern nu a fost decât un pas, unu mai mare.
De la apariția internetului și a programelor de grafică, o ramură a designului s-a dezvoltat tot mai mult, design de interfață: Graphical User Interface (GUI). Aceasta include web design și software design, mai exact realizarea unor interfețe pentru utilizatorul final.

office[at]globedesign.ro
0755 063 888
Craiova

"Inventas vitam juvat excoluisse per artes"
Publius Vergilius Maro

Detalii

Mai multe citate